Ruski zvaničnik UNMIK-a proglašen je personom non-grata na Kosovu

Foto: Printscreen

Izvor: Koha (Tekst je izvorno preveden sa albanskog, osim naslova koji je adaptiran)

Kosovska ministarka Spoljnih poslova Donika Gervala (Donika Gërvalla) saopštila je da je donela odluku da se ruski zvaničnik UNMIK-a na Kosovu proglasi (osobom) non-grata zbog njegovog štetnog delovanja, čime je narušena nacionalna bezbednost.

Prema Gervali, to je urađeno na zahtev premijera Aljbina Kurtija.

„Institucije Kosova ostaju posvećene borbi protiv zloćudnog uticaja Ruske Federacije i njenih satelitskih predstavnika u regionu, koji imaju za cilj da potkopaju dostignuća Kosova i naših partnera, pre svega SAD, NATO i EU. Kosovo će nastaviti da još tesnije sarađuje sa svojim međunarodnim saveznicima, posebno sa Amerikancima, Evropljanima i NATO-om, kako bi osujetilo bilo kakve destabilizujuće napore Ruske Federacije u našem regionu. Odlučnost i put Kosova ka članstvu u NATO, EU, a potom i u UN su nepovratni. Uveravamo građane Kosova da će institucije svakog dana ostati budne i odlučne da štite bezbednost i ustavni poredak Kosova, kad god je to potrebno“, navodi se u saopštenju.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.