Retrospektiva komentara: Nenad Radosavljević

Pripremio: Nenad Radosavljević

24.09.2017. … Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović je istakao da jedino Srbija, kao država koju priznaju Ujedinjene nacije, može da brani boje i da se bori protiv kriminala i korupcije, u okviru ove policijske organizacije.

Ovo je za Necu utakmica. On bi da stavi šal pa na stadion da brani boje. Srbija, momče, može, ali se ne bori protiv kriminala i korupcije. Srbija to gaji i razvija. Dok god ste ti i Onaj tu.

24.09.2017. … Danas umereno i potpuno oblačno, u većini mesta bez padavina. Po podne na zapadu i jugozapadu, uveče i tokom noći i u centralnim i južnim krajevima ponegde će biti kiše, a mogući su i lokalni pljuskovi sa grmljavinom.Vetar slab, severnih pravaca. Jutarnja temperatura od 7 do 12 C, najviša dnevna od 18 C do 24 C.

I sad vi meni recite, da li da se svučem ili obučem, da li da ponesem kišobran ili postavim suncobran, da idem ili da sedim kući… Ili da sačekam jutro, pogledam preko brda pa onda smislim šta ću.

27.09.2017. … Ministar finansija Dušan Vujović je izjavio danas da u srpskoj privredi nema elemenata recesije, kako prenose pojedini mediji, ističući da će privredni rast naredne godine biti između 3,5 i četiri odsto. 

Vujoviću, 3,5% od nule je opet nula. Procenat rasta BDP-a nije merilo stepena razvijenosti već BDP-a. Ti to odlično znaš ali se praviš naivan. Privredni rast nam je posle sankcija 1993. godine bio nezapamćen u Evropi, ali kad smo, pre toga, pod Slobom, skroz propali uz inflaciju nezabeleženu u svetu. I opet smo bili najgori. Kao i sada. 

27.09.2017. … Šef poslaničke grupe Dosta je bilo Saša Radulović nezadovoljan je što njegov predlog o obezbeđivanju besplatnih udžbenika nije dobio medijsku pažnju kakvu je očekivao, pa je danas u parlamentu, na pres konferenciji, kritikovao novinare, a skupštinskog izveštača Politike i uvredio.

Jesi li ti Saša gledao kako prolaze oni koji vređaju novinare/ke? Znam, na kraju dobro. Ali ti nisi Bata Gašić. 

01.10.2017. … Poslednje dve godine broj starijih od 60 godina u Srbiji premašio je broj mlađih osoba do 18 godina. Danas, na međunarodni dan starih, počinje i mesec solidarnosti sa starim osobama. Cilj je da se vide problemi koje imaju osobe trećeg doba i da se adekvatno njihovim potrebama i problemima naprave dobri uslovi za njihov život i rad.U Jagodini je sve organizovano u skladu sa godinama i poštovanjem najstarijih sugrađana i svi žele da pokažu da duboka starost ne mora obavezno da asocira na patnju, bolest ili samoću.

Čekaj bre, a gde nestadoše oni mladi sa početka vesti. Pa, njih imamo sve manje.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.