Raspisan tender za izvođenje radova na Ibarskom mostu

Kancelarija Evropske unije u Prištini raspisala je danas tender za izvođenje radova na takozvanoj revitalizaciji glavnog mitrovičkog mosta, saopšteno je iz ove kancelarije. Rok za podnošenje prijava je 18. januar 2016. godine, a za završetak radova četiri meseca. Projekat revitalizacije finansiraće se iz IPA fondova Evropske unije. Tender je međunarodnog karatera i objavljen je na zvaničnoj Internet stranici Evropske komisije. 

"Projekat predviđa obnovu donjih i gornjih nivoa mitrovičkog mosta, pristupni put izgradnjom novih kružnih tokova, okolne površine i pešačke prilaze. Radovi će obuhvatati kompletnu izgradnju podne konstrukcije, asfaltnog trotoara, pešačkih zona, nove biciklističke staze, farbanje čelične konstrukcije, uličnu rasvetu, uređivanje zelenih površina i urbani mobilijar. Predviđeni su i drugi radovi poput izgradnje terena za košarku i dečje igralište," navodi se u obaveštenju dostupnom na zvaničnoj Internet stranici Evropske komisije.

Početkom decembra planiran je i informativni sastanak i obilazak mosta za one koji su zainteresovani da učestvuju na konkursu.

Obilazak i sastanak će se održati 3. decembra u 10 časova, u blizini glavnog mosta sa južne strane.

Rok za završetak radova je 4 meseca, dok će u roku od 12 meseci izvođač radova imati pravo da otkloni eventualne nedostatke.

Raspisivanje tendera za izvođenje radova na takozvanoj revitalizaciji glavnog mitrovičkog mosta najavio je ranije, u intervjuu za KoSSev, specijalni predstavnik Evropske unije na Kosovu i šef Kancelarije Evropske unije u Prištini – Samuel Žbogar, navodeći da će to biti lokalni tender.

"Prema odredbama sporazuma o slobodi kretanja, Evropska unija je preuzela odgovornost za revitalizaciju mosta i okoline. Uskoro ćemo raspisati lokalni tender za izvođenje radova na mostu," objasnio je tada Žbogar.Glavni mitrovički most je 21. oktobra delimično zatvoren, šesnaest meseci nakon postavljanja Parka mira. Most je ograđen limenom ogradom. Takozvana revitalizacija mosta koju finansira Evropska unija, prema planu, trajaće do juna meseca 2016. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.