Radović: Pojačana kontrola saobraćaja na Severu, nulta tolerancija za prekršaje

Bane Radović
FOTO: KoSSev

Kosovska policija regiona Sever sprovodi pojačanu kontrolu saobraćaja usled učestalosti saobraćajnih prekršaja, nezgoda, ali i nesreća sa smrtnim ishodom, posebno kada je u pitanju alkoholisanost vozača.

Pojačanu kontrolu saobraćaja od danas, pa u narednih mesec dana sprovodiće jedinica drumskog saobraćaja ovog policijskog regiona.

Kako saopštava poručnik Branislav Radović koji rukovodi Kancelarijom za informisanje javnosti u severnom regionu, tokom kontrole vozača, biće primenjena “nulta tolerancija” prema prekršajima.

„Vozač koji bude zatečen da upravlja motornim vozilom pod dejstvom alkohola – biće sankcionisan – isključen iz saobraćaja, pisaće mu se kazna – saobraćajna i ‘dobiće’ zaštitnu meru na upravljanje u vremenskom trajanju od tri meseca do jedne godine – zabrana upravljanja pmv“, naveo je Radović.

Istovremeno je apelovao na vozače da se pridržavaju propisa u saobraćaju i vode računa o bezbednosti u saobraćaju, kako bi sačuvali imovinu i svoje živote, ali i druge učesnike u
saobraćaju.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.