Radosavljević o kampanji na Kosovu: Dešavaju se zaista strašne stvari


Vlasnik TV Mir iz Leposavića, Nenad Radosavljević, kaže da se tokom kampanje na Kosovu i Metohiji dešavaju „zaista strašne stvari“, da je jednoj doktorki, posle 36 godina, u Vitini danas uručen otkaz, „kako se pretpostavlja – samo jer je učestvovala na skupu SLS“ i da je „takvih primera sijaset“.

Govoreći o kampanji pred izbore koji će se održati 6. oktobra, kaže da mu ona izgleda onako kako je i očekivao i zbog čega ovoga puta nije imao nameru da učestvuje.

„Znao sam da će, kao što su 2013. u džakovima donosili glasačke listiće u korist Srpske liste, znao sam da će slično biti i u ovom slučaju. I dalje međunarodnoj zajednici odgovara da Srpska lista bude ta koja će predstavljati Srbe, njima to služi kao kamuflaža, a pri tom će lakše doći do ispunjavanja svega onoga što je zamišljeno već odavno i na veoma visokim mestima“, naveo je.

On kaže da se dešavaju zaista strašne stvari, navodeći da su ga danas zvali iz Vitine da mu kažu da je uručen otkaz Jelici Krčmarević. „Inače ona je doktorka, koja je nosilac Povelje i plakete Srpskog lekarskog društva za svoj rad u zdrastvu, bila je član Etičkog odbora Lekarske komore u dva mandata, član skupštine Lekarske komore Srbije i predsednik Izvršnog odbora Regionalne lekarske komore za KiM. I posle 36 godina, u periodu kada je na odmoru, a sada je na odmoru, njoj je uručen otkaz. A pretpostavke su – samo zato što je učestvovala na predizbornom skupu SLS… To je nešto što je strašno, ima toga sijaset“, kaže.

Navodi da izborna pobeda Srpske liste ne može da dođe u pitanje kao i uloga koju su do sada imali – da slepo prate ono što Aleksandar Vučić odlučuje i da slepo sprovode njegove odluke. „Da dezavuišu narod, da otprilike čak i kada vidi ono što mu se dešava – da sam sebi neće da prizna to… To je otprilike put kojim će ići Srpska lista, a koji će nas dovesti do nečega što niko ne želi – a to je suprotno od onoga što smo mislili, što smo planirali, za šta smo se borili 20 godina“, zaključio je Radosavljević.

U značajnom delu svog razgovora za N1 Radosavljević je govorio o jutrošnjem gostovanju supruge Olivera Ivanovića, Milene Popović, na ovoj televiziji.

N1Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.