Radiju Goraždevac isključena struja zbog neizmirenog duga

Radiju Goraždevac u istoimenom metohijskom selu danas je isključena struja. Isključenje je izvršeno zbog neizmirenih dugovanja koja inače plaća opština Peć. Udruženje novinara Srbije (UNS) sa svojim ogrankom na Kosovu uputilo je protest zbog isključenja struje, zatraživši od Kompanije za distribuciju i snabdevanje električnom energijom (KEDS) na Kosovu da omogući rad ovom mediju na srpskom jeziku. Iz opštine Peć potvrdili su da je nalog za plaćanje struje podnet pre mesec dana, ali i da nije plaćen. Obećali su da će problem ubrzo da bude rešen. 

Kako je UNS-u rekao glavni urednik Radio Goraždevca, Darko Dimitrijević, danas su u ovaj radio došli radnici KEDS-a, koji su i isključili struju.

„Dug za struju već dve godine unazad našem radiju plaća opština Peć. Oni to plate jednom godišnje. Šef kabineta opštine, Durim Šeremeti, rekao mi je da je nalog za plaćanje dat odavno, ali da još uvek opština nije platila zbog nedostatka novca u budžetu, kao i da će ovaj problem što pre da bude rešen,“ rekao je UNS-u Dimitrijević.

UNS poziva KEDS da, uz garancije opštine Peć da će dug biti plaćen, bez odlaganja uključi struju radio Goraždevcu, kako slušaoci ovog radija, zbog birokratskih procedura, ne bi bili uskraćeni za informacije od javnog značaja

On je istakao i da je sa ovom činjenicom upoznao radnike KEDS-a, ali i da su oni bili vrlo neprijatni i da nisu hteli da ga saslušaju.

„Program je prekinut usred emisije o verskoj toleranciji. Rekli su da njih ne zanima ni predsednik opštine, ni opština i da oni moraju odmah da isključe struju. Molio sam ih da sačekaju da vidim šta se dešava i da završim emisiju, ali se nisu obazirali. Sad tražim način da nastavim emitovanje,“ kazao je Dimitrijević.

Durim Šeremeti za UNS je potvrdio da opština Peć pomaže Radio Goraždevac i naveo da će dug biti plaćen u najkraćem roku.

„Mi to plaćamo jednom godišnje, da ne bismo morali svakog meseca. Nalog je u finansije poslat još pre mesec dana, ali do sada nije plaćen. Pozvao sam finansije i obećali su mi da će problem brzo biti rešen, ali to ne može biti odmah, jer se procedure u opštini moraju ispoštovati,“ rekao je Šeremeti UNS-u.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.