Pupovac posetio Olivera Ivanovića u zatvoru

Predsednik Srpskog narodnog veća u Hrvatskoj, Milorad Pupovac posetio je danas u zatvoru  Kosovskoj Mitrovici lidera Građanske inicijative SDP, Olivera Ivanovića.
 
Pupovac je nakon posete Ivanoviću rekao novinarima da ne može da razume razloge zbog kojih se lider GI SDP nalazi u zatvoru i da je došao kako bi mu dao podršku.
 
“Došao sam da mu dam podršku u svoje ime i u ime institucija Srba iz Hrvatske, došao sam da vidim kako mu mogu pomoći” – rekao je Pupovac, dodajući da će učiniti sve kako bi pomogao Ivanoviću.
 
“Znamo da na taj način pomažemo njemu i njegovoj porodici, ali isto tako na taj način sigurno pomažemo i Srbima na Kosovu, koji su već dugo godina u jednom delikatnom položaju, a u vremenima koja su pred njima, taj položaj će biti jednako delikatan i trebaće sve ljude, kvalitete kakve ima Oliver” – rekao je on.
 
Pupovac je ocenio da je Ivanović učinio mnogo za Srbe na Kosovu i Metohiji i da njegovo znanje i iskustvo je od neprocenjivog značaja za Srbe u pokrajini.
 
“Čoveka koji je učinio mnogo za Srbe na Kosovu i koji je jedan od najposvećenijih ljudi srpskom narodu na Kosovu i iz tog razloga sam odlučio da ga posetim, jer je pitanje njegovog položaja i statusa direktno vezano uz pitanje položaja i statusa Srba na Kosovu” – zaključio je Pupovac.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.