Dve osobe ranjene u pucnjavi u K. Mitrovici, traga se za još jednom

Vest se ažurira

Noćas oko dva sata ujutru, u severnoj Kosovskoj Mitrovici desio se ozbiljan incident, kada je u pucnjavi koja se dogodila u ulici koja vodi ka KBC, dve osobe ranjene iz automatskog oružja. Traga se za još jednom, a policija ima i njeno ime.

11:00 – Iz policije u međuvremenu potvršuju nove detalje. Dve su osobe lakše ranjene, uglavnom u predelu donjih ekstremiteta. Traga se za trećom osobom. Policija ima njeno ime, i bitno je da se ona sasluša. Međutim, policija će ispitati i povređene kako bi i one iznele okolnosti samog incidenta. Najmanje tri osobe bile su uključene u incident.

08:00 – 08:45 – U bolnicu su, kako je potvrđeno Kosovskoj policiji, primljene najmanje dve osobe, ali nisu mogli da potvrde i ranjavanje druge.

Ranjavanje i pucnjavu, za KoSSev je potvrdio zamenik komandira Kosovske policije za region Sever Veton Eljšani (Elshani), koji je naglasio da se za sada još uvek radi o preliminarnim informacijama, a da će uskoro moći da potvrdi i druge detalje.

„U bolnicu je primljeno dvoje ljudi, ali nemamo potvrđeno informaciju da je i dvoje ranjeno. Za sada znamo da je jedna osoba povređena. Takođe, na licu mesta, a to je glavna ulica koja vodi ka bolnici, pronašli smo čaure od automatske puške i tragove krvi. Mesto je obezbeđeno i istraga je u toku“, kazao je rano jutros Eljšani za KoSSev.

Naveo je da su im u bolnici kazali da ranjena osoba nije životno ugrožena.

Policija je u međuvremenu identifikovala jednu osobu, za kojom sada traga radi saslušanja, a koja je, kako je takođe potvrdio Eljšani, „interesantna za istragu“.

Na ulici, tačno ispred Komercijalne banke, na uglu Vlade Ćetkovića i Čika Jovine, razvučena je žuta traka, unutar koje se nalazi parkirano više automobila, i dva policajca koji obezbeđuju ovo mesto.

Vidljivi su takođe i tragovi krvi, koji se nalaze i van žute trake. Oni su na pločniku, kojim ljudi prolaze, kao i preko puta u obližnjem parku, gde je takođe bila razvučena žuta traka, koja je u međuvremenu i uklonjena.

U međuvremenu došli su i karabinjeri, koji su takođe detaljno fotografisali mesto na kom je došlo do incidenta.

FOTO: KoSSev

KoSSev nezvanično saznaje da su sve osobe uključene u incident, srpske nacionalnosti.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.