Pucanj na kuću Srbina povratnika u Metohiji

Član privremenog organa opštine Istok, Vukomir Đurić, izjavio je danas da su nepoznati napadači pucali na kuću jedne srpske povratničke porodice u selu Šaljinovica u Metohiji, ali da povređenih na sreću nije bilo.
 
Đurić je u izjavi Tanjugu rekao da se incident dogodio u petak u poslepodnevnim satima kada je nepoznati napadač pucao na kuću porodice Dabetić koja se u trenutku incidenta nije nalazila kući. 
 
“Vidi se da je kuršum prošao kroz prozor, vrata i završio u kupatilu. Tomislav Dabetić i njegova supruga Vesna u trenutku napada nisu bili u kući, a pucanj su čule njihove komšije,” rekao je Đurić. 
 
On je dodao da je slučaj prijavljen kosovskoj policiji koja je izvršila uviđaj naglasivši da je incident izazvao uznemirenje povratnika u ovom i susednom selu Osojane. 
 
“Ovaj incident uznemirio je sve nas ovde i ovo je otprilike pucanj na sve nas i na povratnike i na sve one koji žele da se vrate. Uznemireni smo tim pre što je ovo bio napad na porodicu koja nikome nikada nije naudila,” rekao je Đurić. 
 
U selu Šaljinovica u opštini Istok u Metohiji živi desetak srpskih povratničkih porodica. 


Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.