Pronađeno napušteno vozilo sa robom koja je navodno prokrijumčarena iz Srbije

FOTO: Kosovska policija

Kosovska policija regiona Sever zabeležila je juče dva slučaja – „krijumčarenje robe“ u selu Kremeštak i „neovlašćeni prelazak“ u selu Turićevac.

Sinoć oko 23.20 časova, u selu Kremeštak u opštini Zvečan, identifikovana su dva vozila, od kojih je jedno, kako navode, pronađeno napušteno, – i napunjeno pićem, hranom i higijenskim proizvodima za koje se, kako navode, nakon pregleda, ispostavilo da je prokrijumčareno iz Srbije, naveli su iz KP.

Istovremeno, provereno je vozilo marke „Passat“, srpskih registarskih oznaka, za koje se, kako se navodi, sumnja da je služilo za nadziranje puta prilikom šverca robe, naveli su.

Prilikom pretresa ovog automobila, ističu, pronađena su dva radio uređaja, kojima su, kako se sumnja, osumnjičeni komunicirali.

Iz KP navode da je predmet pokrenut u redovnom postupku.

Istog dana, na osnovu dobijene informacije, Kosovska policija uspela je da zaustavi vozilo marke „Volkswagen“, „Golf 4“ i jedan traktor u selu Turićevac.

Kako ističu iz KP, sumnja se da je šestorica osumnjičenih, navodno, imala za cilj seču drva, a zatim njihovo krijumčarenje na Kosovu.

Slučaj je okarakterisan kao „neovlašćeni prelazak“ pokrenut je u redovnom postupku.

U ovom slučaju nije izneto više detalja, kao ni to da li je neko uhapšen.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.