Promocija knjige „Kosovometohijski glasovi“ danas u Orahovcu

Foto: Dom Kulture Gračanica

Dom kulture „Gračanica“ i Udruženje novinara Srbije, organizuju danas u Orahovcu promociju knjige pod nazivom „Kosovometohijski glasovi“ autorke Olivere Radić. 

Promocija je zakazana za 14 časova.

O knjizi će osim autorke, kojoj će biti uručena i nagrada za novinarsku humanost „Đoko Vještica“, govoriti još i recenzent Živojin Rakočević, zatim generalni sekretar Udruženja novinara Srbije, Nino Brajović, kao i Budimir Ničić predsednik Društva novinara Kosova i Metohije, saopštili su iz Doma kulture „Gračanica“.

Organizatori su poručili da će se promocija obaviti uz poštovanje svi propisanih epidemioloških mera.

„Kosovometohijski glasovi“ su zbirka jedinstvenih tekstova, koja se pojavila u izdanju Zavoda za udžbenike kao jedno od najznačajnijih svedočanstava o životu, stradanjima, običajima i sudbini naroda orahovačkog i metohijskog kraja.

Knjiga je podeljena u dva poglavlja: „Događaji, stradanja, svedočenja“ i „Razgovori“.

Prvi deo zbirke obuhvata život u Orahovcu i okolini kao i detalje orahovačkog geta okruženom žicom, dok drugi deo knjige obuhvata razgovor sa duhovnicima, umetnicima, naučnicima, sportistima i pojedincima koji su se u proteklilm decenijama, na različite načine, bavili problemom KiM-a, navodi se u saopštenju.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.