Prištinski mediji: Kosovski ministar zdravlja podneo ostavku

Rifat Ljatifi (Latifi)
FOTO: Insajderi

Kosovski ministar zdravlja, Rifat Ljatifi (Latifi), podneo je ostavku, javilo je danas više prištinskih medija pozivajući se na nezvanične navode. I dok pojedini objavljuju i navodno pismo koje je Ljatifi dostavio kosovskom premijeru, za sada izostaje zvanična potvrda o ostavci.

„Rifat Ljatifi odlučio je da napusti funkciju ministra zdravlja nakon 10 meseci“, javila je danas Gazeta Express.

Skoro istovremeno istu informaciju preneli su i drugi prištinski mediji pozivajući se na svoje izvore.

Prištinski Zëri piše da razlozi za ostavku Ljatifija još uvek nisu poznati, ali i navodi da je on bio na meti kritika opozicije i civilnog društva zbog „čestih“ putovanja u inostranstvo, kao i „zanemarivanja“ rada u svom ministarstvu.

U međuvremenu, Telegrafi je objavio navodno pismo Ljatifija upućeno kosovskom premijeru, Aljbinu Kurtiju, a u kojem se navodi da „sa dubokim razočaranjem i žaljenjem a nakon mnogo razmišljanja u poslednjih nekoliko meseci“ nudi svoju ostavku.

Ovaj medij ujedno navodi i da je uz pismo priložen 10-mesečni izveštaj o njegovim dostignućima za vreme obavljanje funkcije ministra.

Prištinski mediji, među kojima je i Koha podsećaju na to da je kosovski premijer nedavno osnovao Komisiju za zdravstvo kojom sam upravlja, uz konstataciju da je ovakav potez Kurtija civilno društvo ocenilo kao nepoverenje prema Ljatifijevom radu.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.