Preminuo novinar Igor Karanov

Igor Karanov
FOTO: Insajder/Nebojša Babić

Igor Karanov, novinar i urednik Insajder televizije, preminuo je sinoć u Beogradu.

Emisija „Priča o priči“ koju je uređivao i vodio bila je tek jedna od priča koje je Insajder sa Karanovim od leta prošle godine počeo da gradi zajedno. I to kratko vreme bilo je dovoljno da osvoji srca i onih kolega koje su do tada znale samo njegov bogati novinarski opus.

„Iznenadni i prerani odlazak Igora Karanova za Insajder televiziju je veliki gubitak, ne samo zbog činjenice da je Igor bio riznica znanja i lepote reči, već i zbog toga što nas je napustio čovek koji je plenio dušom. Sreća i ponos koje je Igor iskazivao zbog pokretanja Insajder televizije i žar sa kojim je radio na razvoju naših sadržaja, za sve nas, ljude Insajder televizije, predstavljaju zavet da istrajemo u ostvarenju ciljeva koje smo zajedno sa Igorom postavili“.

Igor Karanov svoj talenat i posvećenost iskazivao je više od dve decenije kroz novinarski rad u različitim medijima – od novosadskog „Dnevnika“, „Blica“, dnevnog lista „Nova“, preko magazina „Svet“ ,“Puls“, „Profil“, „Ekskluziv“ „Gloria“, „Playboy“, „Hello!“, „ELLE“, „Story“, do portala „Puls online“ i web site-a IGN Adria. Mnogi su voleli i Igorov blog koji je pisao na Facebook strani AllMe.

Uz to, Igor je kao spoljni saradnik pisao i radio intervjue za brojne časopise kao što su „Newsweek“, „Vodič“, „FHM“, „CKM“ i drugi. Za „Vek bez ikog“, jednu od svoje tri knjige poezije Karanov je dobio „Matićev šal“, a objavio je i roman „Dnevnik jednog vladara“.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.