Prebrojavanje 31.500 uslovnih glasova može da započne sutra

FOTO: glasačke kutije Kosovo Kallxo
FOTO: glasačke kutije Kosovo Kallxo

Izvor: Kallxo (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Portparol Centralne izborne komisije (CIK) Valjmir Eljezi rekao je da sutra može da počne brojanje uslovnih glasova i glasova osoba sa posebnim potrebama.

„Trudimo se da sutra tokom dana počnemo da brojimo oko 31.500 uslovnih glasova i oko 2. 800 glasova osoba sa posebnim potrebama. Zatim, prebrojavanje glasova koji su stigli poštom“, izjavio je Eljezi i najavio da je završena procena svih navodnih paketa sa glasačkim listićima koji su stigli izvan Kosova.

„Služba za glasanje CIK-a u petak u ponoć završila je postupak procenjivanja oko 43.500 navodnih paketa glasačkih listića koji su tokom perioda glasanja stigli poštom od 2. do 12. februara“, rekao je Eljezi. Prema preliminarnim podacima, odobreno je oko 53.600 koverti sa glasačkim listićima, dok je odbijeno oko 20. 400 koverti.

„To su samo preliminarni podaci, jer Služba za glasanje pregleda bazu podataka odakle ćemo imati tačne i konačne brojke glasačkih listića iz inostranstva koji će se brojati ovde u Centru za brojanje glasova“, naglasio je Eljezi.

Trenutno u Centru za brojanje rezultata vrši se ponovno prebrojavanje glasačkih mesta za koje je odluku donela Centralna Izborna Komisija.

Do sada je popisano oko 88% biračkih mesta.

Završena verifikacija glasova iz dijaspore, preko 20.000 odbijeno (preliminarno)

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.