Potraga za nestalim mladićima još uvek bez rezultata

Već četvrti dan nastavlja se dubinska pretraga jezera Gazivode u potrazi za dvojicom mladića iz Kosovske Mitrovice, Aleksandra Miletića (35) i Dušana Nikolića (35), koji se, nakon sudara dva motorna čamca na ovom jezeru, u noći između nedelje i ponedeljka,  vode kao nestali.
 

Povezani članci: 

I ronioci iz Kragujevca od jutros u potrazi za nestalim mladićima

Na Gazivode stižu ronilačke jedinice iz Prištine i KFOR-a i započinju dubinsku pretragu

Trodnevna žalost u Kosovskoj Mitrovici zbog smrti mladića na jezeru Gazivode

U sudaru glisera na jezeru Gazivode dva lica poginula, dva nestala

Pretraga se nastavlja istim intenzitetom i sa istim ronilačkim timovima – roniocima iz KFOR-a, Prištine i Kragujevca, potvrdio je za KoSSev regionalni komandir KPS-a za Sever, Nenad Đurić.

 
"Priobalje u petom danu površinske pretrage i dalje pretražuju građani, pripadnici kosovske policije i vatrogasna jedinica. Tu su i porodice, uslovi su i dalje isti. Što se dubinske pretrage tiče, ona se sprovodi već četvrti dan. Ronioci su angažovani u istom sastavu i broju kao i prethodna dva dana. Jedinicama iz Prištine i KFOR-a su se prekjuče pridružili i pripadnici ronilačkog kluba iz Kragujevca, i svi oni rade na smenu. Njihov rad je otežan, jer je vidljivost smanjena, jezero je duboko, puno je mulja i površina koju pretražujemo je velika," naglasio je Đurić, dodavši da svi čine maksimalne napore da pronađu nestale mladiće.
 
Na groblju "Rudare" u opštini Zvečan, u utorak  su sahranjena druga dvojica mladića, Petar Mirković (28) i Vladan Stašić (34), koji su se zajedno sa nestalim mladićima nalazili u čamcima koji su se sudarili na jezeru Gazivode.
 
U Severnoj Kosovskoj Mitrovici je bila proglašena i trodnevna žalost zbog ove nesreće. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.