Sporazum o saradnji DIF-a i Odbojkaškog saveza KiM

Odbojkaški savez KIM
Foto: KoSSev

Na Fakultetu za fizičko vaspitanje u Leposaviću, danas je potpisan  sporazum o saradnji između ovog fakulteta i Odbojkaškog saveza KiM.

Sporazum o saradnji, kojim se između ostalog predviđa unapređenje stručnog rada i realizacija stručnog osposobljavanja, odnosno dobijanje operativnih licenci za odbojkaške trenere  potpisali su dekan Veroljub Stanković i generalni sekretar Odbojkaškog saveza KiM Vladan Trifić.

Ovim sporazumom biće omogućeno stručno osposobljavanja volonterskog i profesionalnog kadra potrebnog za rad u organizacijama ovog saveza, kako na nivou lokalnih klubova, tako i sa cele teritorije Kosova i Metohije.

Saradnja će se, osim već pomenutog stručnog usavršavanja kadrova, sastojati i u dijagnostici i praćenju funkcionisanja Programa ali i stvaranju i unapređivanju postojećih materijalno-tehničkih uslova za bavljenje aktivnostima.

Generalni sekretar Odbojkaškog saveza Kosova i Metohije, Vladan Trifić naglasio je da Savez već sarađuje za Fakultetom za sport i fizičko vaspitanje, te da je ovim sporazumom saradnja i institucionalizovana.

„Naši treneri će imati 360 časova odbojke i isti toliki broj časova za rad sa maloletnom decom, te se nadamo da ćemo realizacijom ovog sporazuma dobiti jednu novu generaciju odbojkaških trenera na Kosovu koji će svojim profesionalno stečenim znanjem doprineti razvoju odbojke na prostoru Kosova i Metohije. Na kraju ovog programa dobiće i diplomu operativni trener u odbojci“, zaključio je Trifić.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.