Poslednji dan za prijavu mladih za 100 evra, novac na računima već u utorak

Novac evri evro korupcija 100 evra
FOTO: KoSSev

Građani Srbije starosti od 16 do 29 godina koji se nisu prijavili za pomoć od 100 evra, mogu to da učine do kraja dana, do kada važi rok za prijavu.

Prijave se vrše na adresi idp.trezor.gov.rs, dok se sa isplatama kreće u utorak, prvog februara.

Na portalu Uprave za trezor je potrebno uneti ime i prezime, jedinstveni matični broj, broj lične karte i da se izabere banka gde je otvoren račun.

Primaocima novčane socijalne pomoći i licima u zavodima za izvršenje krivičnih sankcija novčana pomoć se uplaćuje bez podnošenja prijave.

Prijava građana za dobijanje državne pomoći počela je 15. januara u ponoć. Kako je prethodno najavljeno, više od milion mladih moći će da dobije 100 evra.

Ministar finansija Srbije, Siniša Mali, potvrdio je juče upravo to da se više od milion mladih prijavilo. Mali je prethodno kazao da se u prvoj minuti prijavilo 1.370 ljudi, a više od pola miliona za prvih 18 sati od početka prijave. Već 23. januara bilo je 944.000 prijavljenih.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.