POKS formirao pokrajinski odbor na Kosovu

Pokret obnove kraljevine Srbije formirao je juče Pokrajinski odbor na Kosovu i Metohiji, čije je sedište u Kosovskoj Mitrovici.

Potpredsednik POKS, Mirko Glibo, kazao je za Radio Kontakt Plus da su se odlučili na taj korak, jer smatraju da je “Kosovska Mitrovica trenutno centar srpskog naroda na Kosovu i Metohiji”.

„Naši ciljevi jesu zaštita srpskog naroda na ovom prostoru i očuvanje KiM u sastavu Srbije. Takođe, težimo i obnovi kraljevine Srbije“, dodao je Glibo.

Izrazio je nadu da će se građani Mitrovice, ali i ljudi iz svih krajeva Kosova pridružiti tom pokretu.

Glibo je najavio da će POKS u narednom periodu oformiti opštinski odbor u Kosovskoj Vitini i početi sa organizovanjem različitih aktivnosti, počevši od tematskih tribina.

Ovo događaju prisustvovali su članovi predsedništva pomenutog pokreta – Vladimir Jelić, Nenad Tomašević, Vladimir Đorđević i mnogi drugi.

Prostorije Pokrajinskog odbora Pokreta obnove kraljevine Srbije nalaze se u ulici Sutjeska, nedaleko od kafića „Ekskluziv“.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.