Podvodnom kamerom pretražuju Gazivode; stigli ronioci i iz Beograda

Dubinska i površinska pretraga jezera "Gazivode" u potrazi za dvojicom mladića iz Kosovske Mitrovice, Aleksandrom Miletićem, (35) i Dušanom Nikolićem (35), koji se, nakon sudara dva motorna čamca na ovom jezeru, pre tačno sedam dana,  vode kao nestali, nastavlja se.

Povezani članci: 

Potraga za nestalim mladićima još uvek bez rezultata

I ronioci iz Kragujevca od jutros u potrazi za nestalim mladićima

Na Gazivode stižu ronilačke jedinice iz Prištine i KFOR-a i započinju dubinsku pretragu

Trodnevna žalost u Kosovskoj Mitrovici zbog smrti mladića na jezeru Gazivode

U sudaru glisera na jezeru Gazivode dva lica poginula, dva nestala

Danas je došlo i do smene ronilačkih jedinica, a počelo je sa korišćenjem i podvodne kamere. Umesto ronioca iz Kragujevca, jedinica KFOR-a i Prištine, koji su do sada pretraživali dno jezera, porodicama nestalih mladića su od danas pritekli u pomoć ronioci iz Beograda, kao i privatno lice iz Priboja sa opremom za podvodno snimanje, potvrdio je za KoSSev regionalni komandir KPS-a za Sever, Nenad Đurić.

“Iako je došlo do smene ronilačkih jedinica, jer pravila nalažu da se ronioci odmaraju i da mogu da rone samo određen broj dana, a zbog teških uslova za ronjenje, pretraga se nastavlja istim intenzitetom, po sektorima. Površina je velika, dubina je velika, vdiljivost od dva metara, pa naniže je dosta smanjenja zbog velike količine mulja, ali očekujemo da će sada biti lakše jer se već šesti dan sprovodi dubinska pretraga, a od skoro se dno pretražuje i sa kamerom. Takođe, stigli su odmorni ronioci iz Beograda. Porodice su angažovale i privatno lice iz Priboja koje ima kameru za podvodno snimanje,” rekao je Đurić.

Uprkos višednevnoj potrazi bez rezultata, Đurić je naglasio da će potraga trajti sve dok nestali Mitrovčani ne budu i pronađeni.

"Nikakvo obustavljanje potrage ne dolazi u obzir! Tragaćemo i radićemo sve dok ih ne budemo pronašli. Svi smo na okupu, zajedno sa porodicama nestalih mladića," naglasio je Đurić za naš portal.

Prošle nedelje su sahranjena druga dvojica mladića, Petar Mirković (28) i Vladan Stašić (34), koji su se zajedno sa nestalim mladićima nalazili u čamcima koji su se sudarili na jezeru Gazivode u noći između prošle nedelje i ponedeljka, kada je veći ćamac prešao preko manjeg.

U Severnoj Kosovskoj Mitrovici je bila proglašena i trodnevna žalost zbog ove nesreće. 

 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.