Počela akcija prikuplјanja pomoći za stanovištvo pogođeno poplavama

U centru Gračanice, ispred diskoteke „Insomnija“ i Centra za socijalni rad u Laplјem Selu počela je akcija prikuplјanja humanitarne pomoći za stanovništvo pogođeno poplavama u centralnom delu Srbije.

U organizaciji opštine Gračanica, Omladine Kosova, diskoteke „Insomnija“, Turističke organizacija Gračanica i nevladine organizacije „Imed“, do sada je prikuplјena znatna količina pomoći.

Direktor Turističke organizacije Gračanica, Boban Petrović, rekao je za program Radio Gračanice da je zadovolјan tokom akcije.

„Odziv meštana je odličan. Sva pomoć koja bude prikuplјena u toku današnjeg i sutrašnjeg dana biće transportovana do najugroženijih mesta u centralnoj Srbiji. Ono što je najpotrebnije su svakako hrana, voda, dečija oprema, odeća, ćebad“, rekao je Petrović. 

MOBILIZACIJA SRPSKOG NARODA NA KiM-u ZA POMOĆ CENTRALNOJ SRBIJI I VOJVODINI – Pratite sa nama događaje iz sata u sat OVDE

Diskoteka "Insomnija" je još jedna od organizacija aktivista u prikuplјanju pomoći. Deo zarade diskoteke odlazi za kupovinu najpotrebnijih namirnica.

„Zarada od prodaje ulaznica i deo zarade od prodaje pića biće donirana u humanitarne svrhe. Moram da naglasim da smo uspeli da celokupnu dvodnevnu proizvodnju vode u fabrici „Breza“ otkupimo i doniramo našem narodu u centralnoj Srbiji, koji je trenutno u teškoj situaciji“, rekao je Bratislav Mladenović, suvlasnik diskoteke „Insomnija“.

Dve ekipe volontera Crvenog krsta iz Gračanice već su na terenu i u saradnji sa Crvenim krstom Srbije, rade na prikuplјanju pomoći.

„Stanje našeg naroda u centralnoj Srbiji je teško. Moramo da im pomognemo. Radimo sve da bi smo pre svega probudili svest ovdašnjeg stanovništva o težini situaciji u kojoj je naš narod trenutno. Solidarnost je najmanje što možemo da pružimo, istakao je sekretar organizacije Crvenog krsta Gračanice, Svetozar Živić.

Akcija prikuplјanja pomoći trajaće i narednih dana, sve dok to bude bilo potrebno najavili su iz opštine Gračanica.

 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.