Plaćanje administrativnih taksi od danas na licu mesta, bez odlazaka na šalter banke ili pošte

POS terminal
Foto: Ekonomist

Administrativne takse, od danas, moći će da se plate putem POS (Point of Sale) terminala na šalterima opštinske uprave u Kosovskoj Mitrovici, Zubinom Potoku, Zvečanu i Leposaviću. Konkretno, to će značiti da će od danas građani četiri opštine na Severu moći sve takse da izmire na licu mesta plaćanjem platnim karticama. Ovo je prva usluga eUprave koja je dostupna građanima jednog dela Kosova i Metohije.

Direktor Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu doc. dr Mihailo Jovanović, danas u 13 časova, u prisustvu pomoćnika direktora Kancelarije za KiM, Petra Petkovića, predsednika Privremenih organa opština Kosovska Mitrovica, Zubin Potok, Zvečan i Leposavić, kao i predsednika Izvršnog odbora banke Poštanska štedionica, Bojana Kekića, pustiće u rad POS terminale na šalterima opštinskih uprava u ove četiri opštine.

Uvođenje POS terminala ujedno predstavlja i prvu uslugu eUprave koja je uvedena u opštinama na severu Kosova.

Ova usluga, kako navode, olakšaće građanima plaćanje administrativnih taksi na šalterima opštine, jer će moći sve takse da izmire na licu mesta – plaćanjem platnim karticama, bez odlazaka na šalter banke ili pošte.

 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.