PIK predlaže suspenziju dvojice policajaca u Leposaviću i jednog u Gračanici

kp kosovska policija
Ilustracija/FOTO: KoSSev

Kosovski policijski inspektorat (PIK) predložio je danas Kosovskoj policiji meru suspenzije za tri policijska službenika u opštinama Leposavić i Gračanica. Radi se o dva slučaja, gde su službenici postupili protivno svojim ovlašćenjima ili zaduženjima.

U prvom slučaju, u Leposaviću se mera suspenzije predlaže za dvojicu policajaca, zbog sumnje da, kako navodi PIK, nisu sprečili bekstvo jednog muškarca koji je u pritvoru bio zbog izvršenog krivičnog dela porodično nasilje.

„PIK je sinoć dobio informaciju o slučaju u Leposaviću, gde je osumnjičeni, koji je uhapšen zbog nasilja u porodici, pobegao iz protvornog centra u Leposaviću. Nakon što su ga dva policajca sprovodila u prostoriju za zadržavanje, on im je pobegao u nepoznatom pravcu“, navode iz PIK-a.

Zbog sumnje da su izvršili krivično delo „mogućnost bekstva lica lišenog slobode“ PIK pokreće istragu i Kosovskoj policiji predlaže njihovu suspenziju.

U saopštenju PIK-a se takođe dodaje da je begunac ponovo uhapšen i vraćen u pritvorni centar.

Kada je u pitanju Gračanica, radi se o slučaju „prekoračenje ovlašćenja za upotrebu sile“.

Kako navodi PIK, suspenziju za jednog policijskog službenika predlažu zbog sumnje da je, dok je sprovodio uhapšeno lice, u policijskom automobilu prekoračio svoja ovlašćenja i silu i naneo mu teške telesne povrede.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.