Pacoli sa bivšim predsednicima Albanije posetio nekadašnje vođe OVK u Hagu

Bedžet Pacoli predsednici Albanije
FOTO: Bedžet Pacoli/Fejsbuk

Lider AKR, Bedžet Pacoli (Behgjet Pacolli), posetio je danas bivše predstavnike OVK, a sada optužene pred Specijalnim sudom u Hagu, u društvu trojice bivših predsednika Albanije i nekadašnjeg premijera.

Pacoli je u objavi na Fejsbuku naveo da je cilj posete bio da iskažu solidarnost.

„Danas sam zajedno sa trojicom bivših predsednika Albanije Alfredom Mojsijuom, Redžepom Mejdanom, Bamirom Topijem i bivšim premijerom Pandeli Majkom posetio bivše vođe OVK u Hagu. Svrha ove posete je bila da se pokaže solidarnost sa liderima OVK koji se sada nevini drže u pritvoru i da im se pruži podrška u suočavanju sa nepravdom“, poručio je Pacoli.

Gazeta Express je u međuvremenu javila da su se albanski predsednici u pritvornom centru u Hagu sastali sa Hašimom Tačijem, Kadrijem Veseljijem, Redžepom Seljimijem i Jakupom Krasnićijem.

Ovaj medij ujedno prenosi da je svrha njihove posete da „ukažu podršku pravednom ratu Oslobodilačke vojske Kosova“, te da su poručili da se „bivši lideri OVK nepravedno drže pritvorenim“, ali i da oni „ostaju moralno jaki i ponosni na pravednu borbu OVK“.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.