Pacoli: Od Kosova se zahteva veliki kompromis, ali još uvek nemamo jasno šta

Pacoli

Izvor: Gazeta Express (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Ministar spoljnih poslova Kosova, Bedžet Pacoli, izjavio je da bi podela zemlje kao rešenje problema sa Srbijom bilo kršenje suvereniteta i niko na Kosovu ne bi bio spreman za takvu diskusiju.

U intervjuu za Glas Amerike, on je rekao da postoje mnogi drugi problemi koje treba rešiti sa Srbijom pre nego što se postavi to pitanje.

„Nisam do sada čuo je da se razgovara o podeli Kosova. Do sada su samo glasine o ovom pitanju. Ali, ako su te glasine istinite, prekršili bismo suverenitet Kosova. Međutim, teško je baviti se takvom temom. Mi imamo druge teme kojima će se raspravljati sa Srbijom. Do sada nigde nismo imali da se razmatra pitanje podele Kosova,“ rekao je Pacoli.

On je kazao da su prijatelji iz Amerike zatražili da u dijalogu sa Srbijom bude političko jedinstvo Kosova. Pacolli je takođe govorio o pitanju kompromisa između Kosova i Srbije.

„Kosovo je veoma malo. Mi nemamo šta da ponudimo bilo kome. Mi smo do sada dali sve. Sada imamo jedinstven dijalog. Takođe, treba da imamo još veći kompromis. Ali sada ne mogu da govorim ništa o kompromisu. Kao i na Kosovu, nismo razgovarali o pitanjima kompromisa.“

Pacoli je bio u Vašingtonu kako bi prisustvovao ministarskoj konferenciji Stejt department o verskim slobodama.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.