Otvaranje likovne kolonije akvarela „Gazivode 2021“ sutra u Z.Potoku

 

Izložba slika sa likovne kolonije akvarela „Gazivode 2020“ biće održana sutra u 19 časova u Domu kulture „Stari Kolašin“. Istog dana, pola sata kasnije, održaće se i otvaranje sedamnaeste po redu likovne kolonije akvarela „Gazivode 2021“.

Ova likovna kolonija posvećena je akvarelu, kao specifičnoj i ne tako prisutnoj slikarskoj tehnici na umetničkoj sceni u Srbiji.

„Likovna kolonija akvarela predstavlja značajno organizatorsko i stvaralačko pregnuće i daje značajan doprinos kulturnom životu na prostoru Kosova i Metohije“, navodi se u saopštenju Doma kulture „Stari Kolašin“.

U okviru programa ovogodišnje likovne kolonije planiran je i koncert gudačkog kvarteta „Mistik cello“ sa početkom u 19.45, koji će svojim repertoarom i zatvoriti sutrašnji događaj.

Organizator događaja je Dom kulture „Stari Kolašin“, a pokrovitelji događaja Kancelarija za KiM, Privremeno Veće Opštine Zubin Potok i Pokrajinski kulturni centar Priština-Leposavić.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.