Osnovan Savez inženjera i tehničara Kosova i Metohije

Inženjer gradilište
FOTO: burza.com.hr

Na teritoriji Kosova od ove nedelje zvanično postoji Savez inženjera i tehničara (SITKIM). Osnovan početkom meseca, juče je registrovan u Agenciji za privredne registre Srbije.

Bojan Stojčetović iz Štrpca potvrdio je u saopštenju da je osnivačka skupština održana 11. januara ove godine, kada su izabrani organi SITKIM i ujedno on imenovan za predsednika.

Savez inženjera i tehničara Kosova i Metohije je, međutim, od juče i zvanično registrovan u Agenciji za privredne registre.

Ovo udruženje je dobrovoljna, nevladina, neprofitna, stručno-naučna organizacija inženjera i tehničara različitih struka.

Savez inženjera i tehničara Kosova i Metohije zasniva se na slobodi udruživanja i otvoren je za saradnju sa drugim naučno-stručnim, privrednim i ostalim organizacijama i institucijama, na bazi međusobnog uvažavanja, uzajamnog poštovanja i samostalnosti u radu, organizovana radi ostvarivanja i unapređenja zajedničkih i opštih interesa i ciljeva, koji nisu zabranjeni Ustavom ili Zakonom, a u oblasti nauke, istraživanja, izdavaštva i drugim sferama života i rada, navodi Stojčetović.

Predsednik SITKIM je najavio da će u narednom periodu početi sa realizacijom aktivnosti od kojih se mogu izdvojiti stručne konferencije, konsalting i pomoć pri razvoju projekata za lokalne samouprave i udruženja.

U ime Saveza je pozvao sve zainteresovane inženjere i tehničare različitih struka koji žele da doprinesu realizaciji njihovih ciljeva i aktivnosti da im se priključe.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.