OŠ „Vuk Karadžić“ iz Prilužja obeležila 154 godina postojanja

Osnovna škola Prilužje
Foto: RTK2

Povodom 154 godine postojanja i osam vekova autokefalnosti Srpske pravoslavne crkve, Osnovna škola „Vuk Karadžić“ u Prilužju juče je u prostorijama Doma kulture predstavila istorijat ove vaspitno-obrazovne ustanove, a izveden je i prigodan kulturno-umetnički program.

„Program je posvećen dinastiji Nemanjića, jer je 2019. godina jubilarna, tj. obeležava se osam vekova od autokefalnosti SPC, a svi znamo da je naš presveti Sveti Sava ujedinitelj ali i prvi srpski arhiepiskop“, rekao je direktor osnovne škole „Vuk Karadžić“ iz Prilužja, Srđan Zdravković u svom obraćanju na proslavi gostima, među kojima je bio i njegov kolega iz Ćuprije.

„Zahvalio bih se domaćinima na toploj dobrodošlici, direktoru, učenicima i nastavnicma koji su pripremili ovaj program. Imam veliku čast što sam danas na Kosovu, s obzirom na to da sam prvi put ovde, sviđa mi se ova prisna i bratska atmosfera među ljudima i nadam se da ćemo poneti lepe utiske'“, rekao je Marko Đurić, direktor O. Š. „13. oktobar“ iz Ćuprije.

Jedan od gostiju bio je i nekadašnji rekorder i evropski prvak, atletičar Dragan Zdravković, koji je posetio svoje kolege iz školskog atletskog kluba u Prilužju.

Profesor fizičkog vaspitanja u O. Š. „Vuk Karadžić“ pohvalio se svojim učenicima koji sa takmičenja donose brojna odličja.

„U 2019. smo postigli najveće rezultate u atletici, naša škola ima vicešampiona u dvorani. Danas nas je posetio Dragan Zdravković, to je jedno veliko ime srpske atletike, i njegova podrška nam mnogo znači“, istakao je Dejan Dimitrijević, profesor sporta i fizičkog vaspitanja.

U Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ iz Prilužja, u 15 odeljenja, danas znanje stiče 240 učenika.

RTK2

Comments

comments



Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.