Oružani napad na Srbe povratnike u Klini

Nepoznate osobe pucale su sinoć na dve povratničke kuće Srba u mestu Berkovo u opštini Klina. Policija je izvršila uviđaj i na sreću nema povređenih, rekla je za RTK2 načelnica pećkog okruga, Vinka Radosavljević. 

"Sinoć oko 19 časova napadnute su dve srpske povratničke porodice – porodice Radivoja Živkovića i Sveta Pantića. Na sreću nisu povređeni, iako su se nalazili u svojim kućama. Ispaljeni meci su oštetili kabl koji dovodi struju do porodične kuće Živkovića, tako da oni i dalje nemaju struju. Polupani su prozori i pojedini crepovi sa krovova," rekla za RTK2 Vinka Radosavljević.

Ona je napomenula da je ovo nastavak napada na Srbe povratnike i pozvala nadležne da reaguju.

"Policija je izvršila uviđaj i čekamo odgovor policije. Nažalost ovo je nastavak napada i ovo je sada ozbiljan terorizam. Nakon Goraždevca, Srbobrana sada i Klina. Ovo je za svaku osudu i zato oni koji su zaduženi za bezbednost to moraju ozbiljno shvatiti," zaključila je Radosavljevićeva.

RTK2 nije uspela da stupi u kontakt sa portparolom policije za region Peći, Dževatom Ibrom, koji se nije javljao na naše pozive.  

KoSSev: Sinoć je, takođe, zabeležen incident ispred glavne kapije manastira Visoki Dečani, kada su oko 21 sat uhapšena četvorica naoružanih kosovskih Albanaca, kod kojih su pronađeni – puška AK-47 i 20 metaka, pištolj sa 16 metaka od 9 milimetara, kao  i literatura islamističke sadržine. 

RTK2

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.