Podignuta optužnica protiv R.P. i D.O. za huliganstvo

FOTO: KoSSev

Specijalno tužilaštvo u Prištini danas je podiglo optužnicu protiv dve osobe, srpske nacionalnosti, koje tereti za krivična dela „huliganstvo“ i „učešće u masi koja je počinila krivično delo“.

U pitanju su lica sa inicijalima R.P i D.O.

„Postoji osnovana sumnja da su navedeni, u koordinaciji sa mnogim drugim okrivljenima srpske nacionalnosti sa Kosova i Srbije, aktivno učestvovali u grupi ili skupu lica sa ciljem izvršenja teških krivičnih dela, upotrebom nasilja pokušali da spreče uspostavljanje ustavnog poretka Republike Kosovo u severnim opštinama“, naveli su iz Tužilaštva u Prištini.

Inače, dvojica muškaraca, sa ovim istim inicijalima, uhapšena su 29.maja ispred opštine zgrade u Zvečanu, kada je došlo do sukoba okupljenih Srba sa Kforom.

Jedan je, R.P, pušten je da se brani sa slobode krajem juna, uz plaćenu kauciju, dok je D.O. takođe iz kauciju, pušten da se brani sa slobode, ali tek nakon šest meseci provedenih u pritvoru.

Njihovo hapšenje pratili su brojni izveštaji njihovih advokata, od toga, da je jedan od njih, brutalno pretučen nakon hapšenja, do toga da su pripadnici KFOR-a, iz mase 29.maja, njih dvojicu, dok su sedeli na asfaltu zajedno sa građanima, povukli iza sebe uoči izbijanja sukoba tog dana.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.