Od Trepče i u martu donacija: Za udruženje "Podrži me" 1.139 evra

Radnici i sindikat kombinata Trepča nastavili su i ovog meseca sa humanitarnom akcijom za Udruženje porodica "Podrži me" iz Kosovske Mitrovice. Nakon februarske donacije od 1.131 evra, uplaćena je martovska – 1.139 evra.

"Ova sredstva biće isključivo korišćena za lečenje u inostranstvu i skupa lečenja unutar zemlje," dodaju iz Podrži me.

Predsednica ovog udruženja i radnica Trepče, Ivana Rakić, zahvalila se ponovo generalnom direktoru ovog preduzeća, Jovanu Dimkiću, kao i kolegama, menadžmentu i sindikatu.

Pozvala je istovremeno svoje sugrađane da "slede primer Kombinata Trepča i pomognu 109-oro bolesne dece i dece sa posebnim potrebama," navode u njihovom udruženju.

A Kolo srpskih sestara iz Australije poslalo je početkom meseca novčanu pomoć za decu čiji su roditelji članovi udruženja "Podrži me", te je tako devetnaest porodica dobilo novčanu pomoć u iznosu od 21.000 dinara. 

Radnici ovog kombinata od februara izdvajaju po 100 dinara mesečno za mitrovičko udruženje. Oni su tako podržali inicijativu predsednika Odbora za pomoć Srbima na KiM-u Republike Srpske, Milorada Arlova – da zaposleni u institucijama na KiM-u izdvajaju ovaj minimalan iznos novca za pomoć deci sa hendikepom.


Pročitajte još:

Od radnika Trepče za mitrovičko udruženje "Podrži me" preko 1.000 evra

Iz Republike Srpske za mitrovičko udruženje "Podrži me" 36 000 evra​

Podržite Udruženje roditelja dece sa posebnim potrebama "Podrži me"​

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.