Od danas dani Gračanice – u petak Van Gog

U Gračanici se od danas sve do 21. septembra obeležavaju dani ove opštine. Od ove godine ustanovljeno je i da je Dan opštine 21. septembar – na hrišćanski praznik Mala Gospojina. Grupa Van Gog u petak će na platou ispred zgrade opštine održati koncert.

Raznim kulturnim i sportskim manifestacijama ove nedelje se obeležavaju gračanički dani. 

Bogat kulturno-umetnički, pozorišni, sportski i zabavni program počeće danas u 10 časova ispred opštinske zgrade. Predviđeno je da se na ceremoniji otvaranja javnosti obrati gradonačelnik Vladeta Kostić. Dečja likovna kolonija u osnovnoj školi "Kralj Milutin", dečji karneval, kao i putujuća izložba fotografija "Lepote Gračanice", prate ceremoniju otvaranja, a današnje aktivnosti završavaju se programom na sportskom igralištu "Livađe" koji počinje u 17 sati.

Dečji karnevali, putujuća izložba "Lepote Gračanice", dečje likovne kolonije, kao i dečje pozorišne predstve biće organizovane u gotovo svim mestima na gračaničkoj teritoriji, dok će, prema najavama Turističke organizacije Gračanice (TOG), koja je i organizator obeležavanja, najveću pažnju privući koncerti na otvorenom u centru Gračanice. 

U subotu, od 11-13 časova, na platou ispred opštine Gračanica organizuje se izložba domaće hrane i radinosti, kao i izložba dečjih likovnih radova. U subotu se postavlja i kamen temeljac za izgradnju pravoslavne crkve u Novom Badovcu, dok će na sam Dan opštine – Malu Gospojinu, biti održana i sveta arhijerejska liturgija sa litijama, a tokom večeri i Svečana akademija.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.