Od Beograđana četiri i po miliona dinara za narodne kuhinje na KiM-u

Nešto više od četiri i po miliona dinara prikupili su Beograđani za narodne kuhinje na Kosovu i Metohiju. Novac je sakupljen u humanitarnoj akciji Eparhije raško-prizrenske i HO "Majka devet Jugovića", a uz pomoć i podršku JKP "Infostan tehnologije" i grada Beograda.

Beograđani su početkom decembra meseca uz račun za komunalne usluge dobili i humanitarnu uplatnicu za pomoć ovim kuhinjama.

Tokom decembra 2017. i početkom januara 2018. prikupljeno je 4.538.000 dinara.

"Veliko hvala svima vama koji ste svoje parče hleba podelili sa našim stradalnim narodom i učestvovali u ovoj akciji, koja nam je od izuzetnog značaja za dalji rad i očuvanje srpstva na prostoru naše svete zemlje," navode iz HO "Majka devet Jugovića".

Prošle godine, u istoj akciji, više od 11.000 Beograđana uplatilo je gotovo isti iznos – preko 4.000.000 dinara.


Pomoć narodnim kuhinjama se može poslati i direktnim uplatama preko žiro računa broj: 205-243659-06 na ime "Eparhija raško-prizrenska", Manastir Gračanica, 38205 Gračanica, sa naznakom: "Pomoć za Narodne kuhinje". Takođe, dostupan je i broj za humanitarnu SMS poruku – 1033, a u mrežama Mt:s, Vip i Telenor. Slanjem jedne poruke donira se 100 dinara.


 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.