Obradović: Apel potrošačima da štede struju, kako bi se izbegla isključenja

struja, dalekovod
FOTO: KoSSev

Danas je najhladniji dan od početka ove kalendarske godine, pa je spoljna temperatura razlog povećane potrošnje električne energije.

„U Severnoj Mitrovici i periferiji, sanirani su svi kvarovi koji su prouzrokovani jakim vetrom i neveremenom koje je bilo tokom vikenda. Sada je sve pod naponom, ali je elektroenergetski sistem ‘pred pucanjem’, što znači da se beleži prekomerna potrošnja struje“, rekao je za Radio Kosovska Mitrovica koordinator dispečerske službe Elektrokosmeta za sever Zoran Obradović.

“Apelujem na sve potrošače, da imaju razumevanja za novonastalu situaciju, i koliko su u mogućnosti smanje potrošnju, i štede struju, kako ne bi došlo do veće havarije. Pre nego što do toga dođe bićemo primorani da uvedemo selektivna restriktivna isključenja po rejonima”.

Zbog niskih temperatura ova situacija je uobičajena i dovodi do preopterećenja elektroenergetskog sistema.

Ekipe će i danas raditi na osposobljavanju trafostanice, koja je u kvaru i ne snabdeva i dalje strujom meštane sela Lovac.

Radio Mitrovica SeverPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.