Objavljeno kako da se srednjoškolci prijave za pomoć od 10.000 dinara

Svi srednjoškolci u Srbiji dobiće po 10,000 dinara uoči predstojećih praznika, najavio je ovog vikenda srpski predsednik, Aleksandar Vučić. Danas je ministar finansija Srbije objasnio kako će učenici moći da dođu do njih.

Poručio je da proces za ovu pomoć, počinje tako što će škole učenicima podeliti formulare za prijavu, a koje zainteresovani učenici treba da popune.

Ukoliko oni sami nemaju svoj tekući račun u nekoj od banaka, dodao je Siniša Mali, mogu u formular uneti broj žiro računa nekog od roditelja.

Novać će, precizirao je, na račun leći u narednih 10 dana.

„Nije previše ali dovoljno da obraduješ sebe ili nekog sebi dragog za praznike“, poručio je ovaj ministar na svom Tik tok nalogu.

Portal N1 saznaje da će srednje škole formulare dobiti već danas.

Da se srednjoškolcima podeli po 10,000 dinara odlučeno je tri nedelje uoči izbora u Srbiji. Predsednik Srbije je, kako je kazao najavljujući ovu pomoć, zajedno sa srpskom premijerkom i ministrom finansija imao „finalne“ razgovore o novim finansijskim merama, ali, koje se, naglasio je, ne odnose na ljude koji glasaju, odnosno na mali deo njih.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.