Objavljena prva imena zastupnika za Specijalni sud

Izvor: Gazeta Express (Tekst je izvorno preveden sa engleskog) 

Kosovske Specijalne komore (KSC) objavile su u sredu liste zastupnika za zastupanje osumnjičenih, optuženih i žrtava ili bilo koje druge osobe koja ima pravo na pravno zastupanje, a u skladu sa Zakonom o osnivanju KSC i Direktivom o zastupniku. 

U saopštenju za medije koje su objavile kosovske Specijalne komore, navodi se da lista sadrži 40 imena pravnika koji su prihvaćeni za Listu zastupnika koji sada imaju pravo da se pojave pred KSC-om kako bi zastupali osumnjičene, optužene, grupu žrtava, ili svako lice koje ima pravo na pravno zastupanje.

Ovom prilikom predsednica kosovskih Specijalnih komora, sudija Ekaterina Trendafilova, izjavila je:

"Čestitam svim zastupnicima koji su do sada prihvaćeni za Listu zastupnika. Strogi uslovi za prijem na listu zastupnika obezbeđuju da će optuženi i žrtve moći da dobiju delotvorno i profesionalno pravno zastupanje pred KSC-om. Ovo će dodatno doprineti integritetu sprovođenja pravde od strane Specijalnih komora."

Od novembra 2017, Kancelarija za odbranu i Kancelarija za učešće žrtava primile su brojne prijave.

Pregled prijava i postupak prijema zastupnika sistematski se sprovodi podjednako za sve kandidate, u skladu sa Direktivom o zastupniku i zahtevima za prijem koji su navedeni u tom dokumentu.

Imena svih zastupnika koji su do sada odobreni izlistani su u tabeli dostupnoj na sajtu KSC-a. Ove liste zastupnika će se stalno ažurirati i biće više prihvaćenih kandidata kako se proces pregleda nastavlja. Dakle, proces ostaje otvoren.

U nastavku pogledajte liste zastupnika. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.