Novi spot Socijalno nezbrinutih: Moj rodni grad Peć

Drugi put za mesec dana, bend „Socijalno nezbrinuti“ iz Leposavića, objavio je novi spot. Pre nepunih par sati objavili su pesmu „Sanjao sam Peć“.

Autor teksta i muzike je uspešan muzički tim koji odoleva godinama: Miodrag Burić i Milomir Martinović.

Pesma je nastala još 2018. godine i „dugo se krčkala“, kako kažu u bendu.

Sada, uz osvežen aranžman Milomira Martinovića, Slaviše Ćukovića i Dušana Popovića, snimljena je u Popovićevom Tilco studiju u Kosovskoj Mitrovici.

Inače spot je snimao Nenad Bojković u kulturnom centru Akvarijus.

Prilikom snimanja spota, nesebičnu pomoć imali su od Miljane i Aleksandra Dunđerina iz Akvarijusa, te muzičara Gorana Vučetića.

Iz Peći je Miodrag Burić, ujedno i najstariji član benda. Svoj rodni grad napustio je sa 29 godina, a to je bilo još 80-ih. Nakon rata, njegova kuća u Leposaviću bila je utočište i za roditelje.

Žal za bogatim metohijskim gradom i nostalgiju pretočio je u ovu pesmu.

„Neko je došao, posejao seme zla, i ostala je mržnja večita.
Neko je došao, posejao gorku reč, nikad neće biti isti moj rodni grad Peć“, odzvanja težak refren čistog rokenrola.

Rok bend „Socijalno nezbrinuti“ iz Leposavića postoji nekoliko godina unazad i sastavljen je od muzičara različitih generacija, što ga čini i specifičnim, pored toga što se radi o jednog od retkih aktivnih rok bendova. Okosnicu autorskog tima čine Mijo Burić, Milomir Martinović i Ognjen Mladenović. Svoj doprinos u kvalitetu živih nastupa, jednako, daju i Gorski Burić, Lazar Milosavljević i Slaviša Ćuković i svi oni takođe daju posebnost grupi svojim autorskim pečatom.

O Buriću smo radili i reportažu pre tri godine, tokom pandemije korona virusa i tome kako ni to nije moglo da poremeti entuzijazam za umetnost, ljubav i lepa osećanja. O tome se podsetite u:

 

 Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.