Preminuo Muamer Zukorlić, u Novom Pazaru sutra Dan žalosti

Lider stranke Pravda i pomirenje i bivši muftija Muamer Zukorlić preminuo je danas iznenada u Novom Pazaru, potvrđeno je portalu Nova.rs iz Islamske zajednice Sandžaka.

U međuvremenu oglasila se i islamska zajednica.

„Danas, 6. 11. 2021. godine, Alahovom odredbom, na Bolji svijet u Novom Pazaru preselio je velikan našeg vremena, naš lider, učitelj, vođa, otac, brat, prijatelj i svjetlo Allahove milost ovog vremena na dunjaluku akademik muftija Muamer-ef. Zukorlić“, navodi se na sajtu Mešihata Islamske zajednice u Srbiji.

Zukorlić je preminuo u 51. godini.

Bio je poslanik u Narodnoj skupštini.

Na čelu Mešihata bio je do 2016. godine, kada je intenzivirao svoju političku karijeru.

Zukorlić je Osnovnu školu je završio u selu Ribariće, opština Tutin, a Medresu “Gazi Husrev-beg” u Sarajevu, nakon čega odlazi na odsluženje vojnog roka. Islamski fakultet, odsek šerijatsko pravo, upisuje u Konstantini (Alžir), a završava 1993. godine, da bi od nove školske godine postao profesor Medrese u Novom Pazaru. Apsolvirao je na postdiplomskim studijama u Libanu.

Grad Novi Pazar doneo je odluku da nedelju, 7. novembar proglasi Danom žalosti povodom smrti dr Muamera Zukorlića, potpredsednika Narodne skupštine Republike Srbije i predsednika Stranke pravde i pomirenja.

Celu biografiju Muamera Zukorlića prčitajte u tekstu Nova S.

Jedan od poslednjih nastupa bio je pre nedelju dana na Happy TV, a svoje medijske nastupe arhivirao je na svom youtube kanalu.

 Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.