Nova 2017: Čestitke i od političara

Građani u ovim trenucima proslavljaju početak nove kalendarske 2017. godine. Čestitke su uputili politički predstavnici na Kosovu i Metohiji – srpski i albanski, kao i predstavnici lokalnih samouprava.

"Uz želju da nas uspesi ohrabre i motivišu, učine jedinstvenim i istrajnim u svim našim ciljevima, daju veru u sopstvene snage i mogućnosti, da zažive svi naši snovi, želim svima srećnu Novu godinu!" – poručio je gradonačelnik Severne Mitrovice, Goran Rakić.

On će rano ujutru obići mitrovičko porodilište i u ime opštine darivati prvu rođenu bebu u novogodišnjoj noći.

Novu Godinu čestita i izvršna službenica opštinske administracije, Adrijana Hodžić:

"U ime opštinske administracije i u svoje lično ime, svim građanima čestitam Novu 2017. godinu. Uverena sam da ćemo zajedničkim trudom i dodatnim zalaganjem nastaviti da napredujemo u ciljevima koje smo sebi postavili u izgradnji uređenije, snažnije i modernije Severne Mitrovice."

"Poštovani sugrađani, želim vam da u novu godinu uđete zdravi, srećni i pozitivni. Neka vam 2017. godina donese mir, blagostanje i uspeh. Za nas je presudno da i dalje stvaramo uslove za podizanje viših standarda i da na taj način omogućimo kvalitetniji život svih Mitrovčana danas, ali i generacijama koje dolaze," poručio je predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica, Aleksandar Spirić.

Zdravlja, sreće i uspeha poželela je i Građanska inicijativa "Srbija demokratija pravda – Oliver Ivanović".

Čestitke su stigle i od srpskih političkih predstavnika u kosovskoj vladi.

"Obilje zdravlja, sreće, ličnog i poslovnog uspeha, želim svim žiteljima Kosova. Nadam se jednom boljem periodu, miru i prosperitetu, međuetničkoj toleranciji, povratku raseljenih, prestanku međuetničkih incidenata… Zbog toga u Novu godinu uđimo sa optimizmom i verom u bolje sutra," poručio je zamenik kosovskog premijera, Branimir Stojanović.

Slične poruke uputile su i njegove kolege – direktor Kancelarije za pitanje zajednica pri kosovskoj vladi, Ivan Tomić, predsednik liste Srpska, Slavko Simić, ministar za povratak i zajednice u kosovskoj Vladi, Dalibor Jevtić, kao i poslanik u Skupštini Kosova, Slobodan Petrović.

"Večeras dok slavimo i čestitamo jedni drugima, setimo se onih koji su na svojim radnim mestima – policija, vatrogasci, lekari, radnici, koji brinu kako bi smo slavili komforno i spokojno," naveo je Kosovski predsednik, Hašim Tači, dodajući:

"Oni su heroji današnjice, jer svojim primerom pokazuju ono što je našoj zemlji najpotrebnije – da svako obavlja svoj posao časno i odgovorno."

"Posebne čestitke" Tači je uputio pripadnicima Kosovskih bezbednosnih snaga i kosovskim diplomatama, koji, kako je naveo, večeras slave daleko od svojih porodica.

"Obećavajući da će raditi još više, mi još više volimo našu zemlju, želimo jedni drugima najbolje želje za 2017.," zaključio je u svojoj čestitki.

"Čestitam vam Novu godinu sa svojim unukama i unucima," poručuje kosovski premijer, Isa Mustafa.

I drugi kosovski zvaničnici čestitali su Novu godinu.

Uz srpsku zastavu i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Marko Đurić, čestitao je novogodišnje, ali i božićne praznike.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.