Na Jarinju uhapšen M. A. zbog „teškog ubistva u pokušaju“; Svećlja potvrdio da je uhapšeni Srbin, ali kaže da je juče priveden još jedan

FOTO: KP

Vest je ažurirana

U međuvremenu kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svećlja potvrdio je da je M. A. danas uhapšen zbog napada na policijske službenike, otkrivši da se radi o Srbinu.

Svećlja je ujedno otkrio i da je i juče uhapšen građanin srpske nacionalnosti takođe zbog napada na policijske službenike, ne iznoseći više detalja o slučaju.

Kosovska policija uhapsila je danas oko 15 časova na Jarinju M. A, za kojim se, kako navode, tragalo.

M. A. osumnjičen je za učešće u napadu vatrenim oružjem na službena lica koje je okarakterisano kao „teško ubistvo u pokušaju“.

U šturom saopštenju, policija navodi da se ovaj slučaj dogodio „pre izvesnog vremena“, ne precizirajući kada.

Prema nezvaničnim informacijama KoSSev portala, radi se o osobi iz Zvečana koja je uhapšena danas rano popodne.

U međuvremenu, prištinski medij Kallxo javlja, pozivajući se na svoja saznanja, da je M. A. uhapšen zbog napada na pripadnike Kosovske policije u Zvečanu i severnom delu Mitrovice tokom akcije protiv šverca droge u oktobru 2021. godine.

Po nalogu tužioca, M. A. određena je mera zadržavanja.

Iz Kosovske policije ujedno poručuju da ovo hapšenje „dokazuje da niko ne može izbeći pravdu“, te da će se „tražena lica pre ili kasnije suočiti sa snagom zakona“.

Hapšenje je usledilo samo dan nakon što je predsednik kosovske skupštine Gljauk Konjufca optužio glavnog tužioca čije ime u emisiji na RTV Dukađini nije hteo da izgovori, da već 15 meseci ne procesuira „obiman predmet koji mu se nalazi na stolu“, a u kojem, kako tvrdi, postoje sva imena navodnih osumnjičenih izvršitelja organizovanog kriminala sa Severa.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.