Mustafa potvrdio da postoji diplomatski pritisak za brzo formiranje vlade

Isa Mustafa
Foto: Gazeta Express

Izvor: Gazeta Express (Tekst je izvorno preveden sa albanskog, osim naslova koji je adaptiran)

Lider LDK, Isa Mustafa, potvrdio je da međunarodni zvaničnici, tačnije ambasadori zemalja Kvinte i Evropske unije, insistiraju da Kosovo što pre formira novu vladu.

Mustafa je danas nakon sastanka sa britanskim ambasadorom na Kosovu, Nikolasom Abotom (Nicholas Abott) u kancelarijama LDK, rekao da su ambasade zainteresovane da vlada bude formirana što pre.

„Ambasade su zainteresovane da Kosovo ima Vladu i zato oni dolaze i razgovaraju sa nama. Takođe smo i mi zainteresovani da Kosovo što pre ima vladu“, rekao je Mustafa za Indeksonline.

On je potvrdio da će se na današnjem sastanku Predsedništva stranke razmatrati pitanje koalicije sa Pokretom Samoopredeljenja (LVV), pošto je LVV i „de jure“ poslala predsedniku ime mandatara vlade.

„Danas imamo sastanak Predsedništva. Razgovaraćemo o ovom pitanju. Pokušaćemo da nađemo način da postignemo dogovor“, rekao je.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.