Mustafa otvoren za ” Srpsku listu”

Izvor: RTK2 (tekst je izvorno preuzet i nije lektorisan)

Predsednik Demokratskog saveza Kosova, Isa Mustafa, nije isključio mogućnost da, ako pobedi na izborima, DSK sarađuje i sa ”Srpskom listom”.

Prvo da DSK pobedi na izborima, rekao je Mustafa, prenose mediji na albanskom.

”Mi ćemo biti pobednik i ponudićemo mogućnost svim strankama koje predstavljaju većinsko stanovništvo da sarađuju sa nam”, rekao je Mustafa, dodajući da su sve aktivnosti preduzete i za integaciju manjina.

Mustafa je sa liderom Alijanse za novo Kosovo Bedžetom Pacolijem dogovorio postizbornu koaliciju, rekavši da je DSK spremna na saradnju sa svim partijama osim sa Tačijevom DPK. 

“Razgovarali smo sa svim političkim partijama i sa ABK, ANK Inicijativom, Partijom prava, Pokretom za ujedinjenje o načinu za saradnju i i otvoreni smo za ulazak u koaliciju posle izbora. Ali sa Tačijevom partijom nećemo ulaziti u koaliciju”, rekao je lider DSK. 

”Sa DPK ne planiramo koaliciju jer računamo da je u interesu zemlje da DPK pređe u opoziciju, ali zavisi da li će u opoziciji ostati u naredne 4 ili 8 godina”, rekao je Mustafa i potvrdio da je imao dug sastanak sa Pacolijem, ali da su se dogovorili da će se dve partije nadmetati odvojeno a da će detalji sporazuma biti naknadno dogovoreni.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.