Mustafa: Niko ne želi stabilnu vladu

Premijer Kosova u tehničkoj vladi i lider Demokratskog saveza Kosova je u svojoj objavi na Fejsbuku napisao da mnogima na Kosovu nije stalo do formiranja jake vlade koja se bori protiv kriminala.

"Demokratska partija Kosova, Samoopredeljenje, Alijansa za budućnost Kosova, Inicijativa kao inicijatori i Srpska lista su u saradnji i organizovano izglasali nepoverenje vladi koju je vodio Demokratski savez Kosova. Oni ne vide interes da Kosovo ima vladu koja se bori protiv kriminala i osigurava ekonomski razvoj," napisao je Mustafa.

Mustafa primećuje da čak ni međunarodna zajednica, kako tvrdi, nije zainteresovana za to.

"Čak i oni kojima su puna usta o borbi protiv korupcije i kriminala, zapravo su više zainteresovani za stabilnost koju bi vodio i kriminal, nego za vladu koja se bori protiv kriminala. To je i razlog zašto se dogodilo to što se dogodilo," dodaje on.

"Srpska lista trlja ruke, jer će sada biti ključni faktor i oni u Beogradu, i u Skupštini i Vladi Kosova, iskoristili su one koji su pozivali na velike odluke," ističe Mustafa i dodaje:

"Ispostavilo se da su računi, ankete, saveti sveznalica i propagandni materijal bili pogrešni!"

On kaže i da je vodio jedinu posleratnu vladu i da je nad njom vršeno "neviđeno nasilje".

"Napadane su institucije, napadnuta je moja porodica i dom, prećeno je premijeru, nekoliko ministara je napadnuto. Javnost je ćutala. Ćutali su i organi reda," istakao je on.

"Ovih dana, oni koji organizuju sve te besramne zavere zahtevaju da im se DSK pridruži kako bi formirali institucije, čak imaju obraza da okrive DSK da blokira procese," zaključio je Mustafa u tekstu.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.