Mogerini večeras u Beogradu sa Vučićem o budućnosti dijaloga

Visoka predstavnica EU, Federika Mogerini, razgovaraće večeras u Beogradu sa predsednikom Srbije, Aleksandrom Vučićem, o budućnosti dijaloga Beograda i Prištine – saopštila je portparolka EU, Maja Kocijančič. Mogerini stiže u Beograd iz Taškenta.

Kocijančič se takođe oglasila povodom jučerašnjih dešavanja u Kosovskoj Mitrovici.

Podsetila je da je Mogerini sinoć razgovarala sa srpskim i kosovskim predsednikom, Aleksandrom Vučićem i Hašimom Tačijem.

"Pozvali smo vlasti obe strane – Kosova i Srbije – da pokažu neophodno obuzdavanje i zrelost tako da trenutna situacija na terenu na Kosovu ne eskalira dalje. Smatramo da sva pitanja od zajedničke važnosti moraju da se adresiraju u okviru dijaloga koji ima svoj cilj – normalizacija odnosa," kazala je takođe.

I to je ono što je potvrđeno i prošle nedelje tokom poslednjeg sastanka dva predsednika, istakla je.

Mogerini će boraviti u Beogradu nakon jučerašnjeg hapšenja Marka Đurića u Kosovskoj Mitrovici, te današnje odluke Srpske liste da napusti kosovsku vladu, ali i da na godišnjicu od Briselskog sporazuma, kako su naveli – formiraju Zajednicu srpskih opština. 

Detaljnije čitajte u vestima: 

KBC Kos. Mitrovica: 32 povređena u jučerašnjoj intervenciji policije, Rikalo na intenzivnoj nezi

Srpska lista sa Andrićevog venca: Izlazimo iz Vlade Kosova, formiramo ZSO

Vučić: Srbi, držite se, sačuvaćemo mir

Selaković: Terorisanje golorukog naroda, Đurić uskoro slobodan čovek. Rakić: Naše oči uprte u vas Predsedniče 

Đurić prešao Merdare. Srpska napušta vladu? Vučić se uskoro obraća javnosti

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.