Markovićima uručene krave: Zaustaviti krađe stoke u novobrdskom kraju

Četvoročlanoj porodici Marković u Zebincu danas su uručena dva grla stoke. Donaciju Kancelarije za Kosovo i Metohiju uručio je pomoćnik direktora za ekonomski razvoj, dr Zoran Bojović, u pratnji predsednika opštine Novo Brdo, Svetislava Ivanovića. Porodici Markovć stoka je ukradena za Đurđevdan.

„Žalosno je to kada se nekom oduzmu osnovna sredstva za život. Kancelarija za KiM će nastaviti da pomaže socijalno ugrožene porodice kroz humanitarnu pomoć i razvojne projekte,“ rekao je Bojović.

Svetislav Ivanović ukazao je na to da je broj krađa stoke u novobrdskom kraju godinama na, kako prenosi Puls – krajnje zabrinjavajućem nivou.

„Samo u ovoj godini ukradeno je više od 20 grla krupne stoke čemu se mora stati na put,“ rekao je Ivanović, podsećajući da je i njegovo domaćinstvo bilo na meti lopova.

A Markovićima se, ipak, kako su naveli, vratio osmeh na lice.

Krave koje su im uručene u međuvremenu su se i otelile.

„Veoma sam srećan, konačno mi se vratio osmeh na lice,“ kazao je šezdesetogodišnji Mira Marković, uz zahvalnost darodavcima.

RTV Puls podseća i da je policija u poslednjih pet meseci uspela da reši samo jedan slučaj krađe – pokušaj pljačke magacina trgovinske radnje u selu Stanišor, a da su istovremeno vinovnici drugih krivičnih dela – krađe trgovinskih radnji, stoke, vozila, poljoprivrednih mašina, šumske krađe – i dalje nepoznati.


Pročitajte još: 

Zebince: Porodici Marković ukradene dve krave

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.