Mali Pavle putuje u Kijev!

Za troipogodišnjeg  Pavla Anđelkovića iz sela Sendo kod Zvečana, koji boluje od cerebralne paralize, do sada je sakupljeno 13.547 evra i on će za nekoliko dana krenuti sa ocem u Kijev – na transplantaciju matičnih ćelija koje mu mogu pomoći da progovori i prohoda. Iako je sakupljeno dovoljno novca za put i terapiju malom Pavlu u Ukrajini, računi ostaju i dalje otvoreni, a građani se pozivaju da nastave sa pružanjem pomoći, jer postoji verovatnoća da prva transplantacija ne uspe u potpunosti, te da će Pavle morati ponovo na put i na novu terapiju.
 
“Žiro račun za uplate na Pavlovo ime, kao i SMS broj, biće otvoreni do Pavlovog povratka iz Ukrajine zbog mogućnosti da mom sinu ne uspe ova transplantacija u potpunosti. U slučaju da nije potrebna nova transplantacija, a preostane novca na Pavlovom računu, ja ću sa zadovoljstvom uplatiti sav preostali novac za pomoć nekom drugom detetu koje boluje od iste bolesti kao i moj Pavle,” rekao je za KoSSev, Marinko Anđelković, otac malog Pavla.
 
On se istovremeno zahvalio svim ljudima i pravnim licima koji su do sada uplatili novac.
 
“Molim vas da prenesete moju zahvalnost svim ljudima i firmama koji su nam pomogli, a slali su iz čitave Srbije, kao i iz inostranstva,” naglasio je Marinko.
 
Pavle Anđelković, u pratnji svog oca, putuje u Kijev za nekoliko dana. On ne može da govori, da samostalno hoda, sedi i da se hrani. Šanse su velike da, ukoliko bi prva transplantacija matičnih ćelija u potpunosti uspela, mali Pavle progovori, prohoda, počne da sedi i da se samostalno hrani. U slučaju polovičnog uspeha, vratiće mu se neka od funkcija. Pavle je rođen kao zdrava, prevremeno rođena beba, ali mu je, nakon što je skinut sa aparata za disanje u kragujevačkoj bolnici i ostanka bez kiseonika, pukla plućna maramica. 
 
Naš portal je redovno izveštavao o akciji prikupljanja pomoći za malog Pavla:
 
 

Pavlu novac možete uplatiti na žiro račun u Komercijalnoj banci, na ime – Pavle Anđelković. Dinarski račun: 205-9001019317608-14; devizni račun: 9031020855075RS35205903102085507507

Facebook stranicu „Pomozimo Pavlu“ možete posetiti OVDE, a Internet stranicu, koja je aktivirana za pomoć Pavlu i na kojoj možete pratiti priliv sredstava, možete posetiti OVDE. 

 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.