Lipljan: Bombom na kuću predsednika Privremenog organa

Ispred porodične kuće predsednika Privremenog organa opštine Lipljan, Zlatka Lazića, u Lipljanu, bačena je eksplozivna naprava, prenosi RTS. Lazićima je ostavljena i preteća poruka na srpskom jeziku.  

Bomba kineske proizvodnje nije eksplodirala i policija ju je u međuvremenu uklonila, a preteća poruka ostavljena je na pomoćnom objektu u dvorištu Lazića. 

"Porodica Zlatka Lazića jako je uznemirena, jer ovo nije prvi put da se na njih vrši pritisak zastrašivanja, kao i na druge opštinske funkcionere," dodaje RTS i podseća da je novembra meseca, prošle godine, Lazićima zapaljen pomoćni objekat.

Niz pretnji opštinskim funkcionerima na centralnom Kosovu, zapaljeni automobili

Podsetimo, početkom februara zapaljen je automobil sekretaru Privremenog organa opštine Priština sa sedištem u Gračanici, Negovanu Šaranoviću. Prethodno je, početkom decembra 2015, zapaljen i automobil direktora bolnice u Gračanici, dr Nebojše Milovanovića, a ostavljena mu je i preteća poruka na ulaznim vratima kuće. Dan nakon što su nepoznati počinioci zapalili njegov automobil, funkcionerima opštine Gračanica upućene su SMS poruke sadržine: "Doca je goreo jutros, vi ste sledeći, čuvajte porodice".

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.