Likovni susreti „Jesen u Prizrenu“ u narednih šest dana u Gračanici

Foto: Dom kulture „Gračanica“

Likovni susreti „Jesen u Prizrenu“ biće održani u narednih šest dana u Galeriji Doma kulture „Gračanica“, saopšteno je iz ovog Doma kulture.

Organizator ovih susreta ugostiće sedam slikara: Emila Sferu i Snežanu Manasić iz Pančeva, Đorđa Stanića iz Užica, Dejana Krgu i Svetlanu Milutinović iz Beograda, Božicu Milojević iz Niša i Bobana Filipovića iz Raniluga.

„Jesen u Prizrenu” je kolonija tematski vezana za izuzetne simbole i dragulje našeg nasleđa i održava se po šesti put, sa ciljem da se održi kontinuitet povratka srpske umetnosti i kulture u ovaj grad.

Umetnici će posetiti mesta koja su bila pogođena pogromom marta 2004. godine. A osim u Gračanici, izložba će biti održana i u Prizrenu.

Likovna kolonija se do sada održavala u manastiru Svetih Arhangela kod Prizrena, ali zbog epidemioloških mera i mogućnosti da slikari stvaraju bez kontakta jedni sa drugima ove godine biće održana u Galeriji Doma kulture „Gračanica“.

Pokrovitelj kolonije je Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije uz podršku Eparhije raško-prizrenske.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.