Kurti: Vučić pokušao da ubedi Trampa da promeni stav o Kosovu

Aljbin Kurti
Foto: Kallxo

Vršilac dužnosti kosovskog premijera, Aljbin Kurti, u sinoćnjem gostovanju na T7 govorio je o tome kako je predsednik Srbije pokušao da ubedi američkog predsednika da promeni stav o Kosovu. Ujedno se osvrnuo na odluku Ustavnog suda o dekretu o imenovanju mandatara. Kaže da ne veruje da će presuda biti u Tačijevu korist, te poručuje ostalim liderima političkih stranaka na Kosovu da se na sledećim izborima svi ujedine protiv njega.

„Sa dolaskom predsednika Trampa, Vučić je želeo da mu šapne u uho, u stilu ‘ako ćete Vi da izgradite zid sa Meksikancima, želim i ja da to uradim i sa Albancima'“, poručio je Kurti.

Kurti je rekao da „Srbija radi i dan i noć od kraja rata da normalizuje odnose sa Sjedinjenim Državama“.

„Nisu se slagali sa Bušom, Klintonom, Obamom. Nadali su se da će to učiniti sa Trampom, koji je nesvakidašanji u politici, dolazi iz privrede i biznisa“, tvrdi.

Na sledećim izborima neka se svi lideri i predsednik ujedine protiv mene

Kurti, za razliku od većine predstavnika političih partija na Kosovu, ne želi formiranje nove vlade, već održavanje izbora. U sinoćnom gostovanju, svojim rivalima je poručio da zajedno nastupe na sledećim izborima.

“Ja nemam ništa sa njima (svim liderima), neka se svi okupe i neka povedu i predsednika sa sobom na sledećim izborima”, rekao je Kurti.

Kurti ne veruje da će Ustavni sud presuditi u Tačijevu korist

Vršilac dužnosti kosovskog premijera, Aljbin Kurti, smatra da Ustavni sud neće presuditi u korist Tačija, povodom njegovog dekreta o imenovanju Avdulaha Hotija, za mandatara za sastavljanje nove vlade.

U svom gostovanju na T7, Kurti je rekao da je Tači „nostalgičan“ prema vremenu kada je bio premijer i da želi više nadležnosti od onih koje su mu Ustavom propisane.

„Ustavni sud ne može da podrži predsednika u njegovom pokušaju da postane više od predsednika bez da prethodno ne poništi mandat“, navodi.

Kaže da ne veruje da se Tači „dobro snalazi u ovoj situaciji“.

„Naprotiv, mislim da je on (Tači) između dva suda, Specijalnog – koji je stvorio i Ustavnog – koji pokušava da kontroliše“, tvrdi.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.