Kurti u Hamburgu: Hoćemo bezbednu trgovinu, zainteresovani za upotrebu rendgenskih skenera na prelazima

Kurti u Hamburgu: Zainteresovani smo za rendgenske skenere, za povećanje bezbednosti na granicama Kosova
FOTO: Klan Kosova

Kurti u Hamburgu: Zainteresovani smo za rendgenske skenere, za povećanje bezbednosti na granicama Kosova…

Izvor: Klan Kosova (Tekst je izvorno preveden s albanskog)

Premijer Aljbin Kurti (Albin) rekao je da je cilj vlade da Kosovo ima bezbednu trgovinu, pominjući mogućnost nabavke opreme za rendgensko skeniranje, poput Nemačke.

Kurti je to izneo tokom posete luci Hamburg sa delegacijom sa Kosova na poziv specijalnog predstavnika nemačke vlade za zapadni Balkan, Manuela Saracina, piše Klan Kosova.

„Zahvaljujem se specijalnom predstavniku nemačke vlade za zapadni Balkan Manuelu Saracinu, na toplom gostoprimstvu, kao i na ovoj poseti koja se odnosi na posmatranje i upoznavanje sa ovim rendgenskim skeniranjem koje se obavlja u luci Hamburg za kontejnere, barže i druge prevoznike“.

„Mi smo zainteresovani da imamo bezbednu trgovinu, stoga bezbednost na Kosovu znači bezbednost granica. Danas, tokom ove posete vidimo koji su uslovi pod kojima bi nemačka vlada pristala da nam ustupi takav skener za rengensko snimanje. Time bismo povećali bezbednost na granicama Kosova u smislu ulaska robe i takođe postali deo Evrope u smislu nadzora granica i bezbedne trgovine. Još jednom zahvaljujem Saracinu na ovoj prilici u luci Hamburg, gde se vrši krajnja kontrola robe u smislu bezbednosti“, kazao je Kurti.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.