Kurti: Ne mogu da kažem onome ko je „bacio“ uniformu Kosovske policije, da se u nju vrati

FOTO: KoSSev

Nakon što je održao još jednu sednicu vlade, na dvogodišnjicu svog mandata, kosovski premijer Aljbin Kurti pozvao je potom, na konferenciji za medije, sve političke subjekte i kandidate, uključujući i one iz srpske zajednice, da se prijave za učešće na lokalnim izborima na Severu zakazanim za 23. april. 

Podsetio je Kurti da rok za to ističe danas – 22. marta.

„Još jednom pozivam sve političke kandidate i političke stranke koje žele da predstavljaju i da se angažuju za našu zajedničku državu, takođe i iz srpske zajednice, da iskoriste poslednji dan za kandidaturu putem prijave, a to je danas. Dakle, važno je da se kandiduju svi oni koji žele da se bave javnom politikom na opštinskom nivou i da politički zastupaju interese građana, u ovom slučaju Srba“, poručio je Kurti.

Shodno tome, upitan je i o povratku Srba u institucije. Podsetio je da on, kako kaže, na to nikad nije pozivao, ali da jeste pozivao sve zainteresovane da se prijave na nove konkurse.

„Ne samo u politici, već i u policiji, zdravstvu, prosveti. Svi Srbi imaju to pravo“, naglasio je Kurti.

Dodao je da on ne može da kaže onome ko je „bacio“ uniformu Kosovske policije – da se u nju vrati.

„Niti onome koje ko je dobio orden u Beogradu posle ostavke“, dodaje.

Kaže da je, prema informacijama koje ima iz kosovskog MUP-a, interesovanje za prijavu Srba na konkurs za policiju u ovom trenutku sve veće.

Tvrdi da je isti slučaj i kada je u pitanju zamena srpskih registraskih tablica sa oznakama gradova na Kosovu za tablice RKS.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.